Volledig scherm
Ted (l) en Michiel Huberts gaan naar Zuid-Korea. © Gerard Burgers

Ted verrast broer met trip naar de Spelen

ANGEREN - Michiel Huberts (49) uit Angeren kreeg twee weken geleden een WhatsApp-berichtje van zijn broer Ted (52). Of hij mee wil naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea, was de vraag. ,,Top, al betekent het wel dat ik nu voor het eerst in 30 jaar de carnaval mis’’, vertelt Michiel.

De broers vliegen deze donderdag naar Seoul, dinsdag keren ze terug. Ze drinken voor vertrek koffie bij hun moeder in Huissen. ,,Voor haar is het ook een bijzonder moment. Mijn broer en zijn vrouw hebben een heftige tijd achter de rug. Wij hebben ons zorgen gemaakt, maar gelukkig gaat het nu goed en kunnen ze weer vooruit kijken’’, vertelt Ted. 

De vrouw van Michiel was ernstig ziek, maar is inmiddels hersteld. De reis naar Pyeongchang, waar vrijdag de Olympische Winterspelen beginnen, krijgt Michiel cadeau van Ted. ,,Mijn vrouw is blij voor mij, dat ik nu met mijn broer dit avontuur aanga. Het is de eerste keer dat ik met hem op een kamer slaap. We hadden vroeger altijd een eigen kamer. Ik hoop niet dat hij snurkt’’, grapt Michiel.

Sven Kramer

Quote

Ik was vier jaar geleden in Brazilië en bezocht daar het voetbaldu­el Nederland-Chi­li

Michiel bezoekt met Ted, die al jaren in Rozendaal woont, in Zuid-Korea de 3 kilometer schaatsen voor vrouwen en 5 kilometer voor mannen. De twee broers hopen op zeges van de schaatsers Ireen Wüst en Sven Kramer. ,,Wij zijn echte sportfans. Ik was vier jaar geleden in Brazilië en bezocht daar het voetbalduel Nederland-Chili. Het was een geweldige beleving’’, aldus Ted. De twee brengen ook een dag door in Seoul.

Geen WK

Ted had dit jaar eigenlijk naar het WK voetbal in Rusland willen gaan. Maar Nederland plaatste zich niet voor dit toernooi; de laatste twee jaar was het voetbal van Oranje niet om aan te zien. 

Hij was nooit van plan om naar de Spelen in Korea te gaan. Het is ver, duur en de spanning tussen het Noord- en Zuid Korea is om te snijden. ,,Maar de laatste maanden praten beide landen weer met elkaar en op een gegeven moment dacht ik: 'Ik doe het gewoon en vraag mijn broertje mee.' Er schijnt nu wel een virus te heersen, maar dat betreft vooral het ski-gedeelte. Wij hebben een hotel aan de kust, vlakbij de schaatsbaan en het Holland Heineken Huis’’, vertelt Ted.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe