Een eerdere voorstelling van Theater Over & Weer.
Volledig scherm
Een eerdere voorstelling van Theater Over & Weer. © Theater Over & Weer

Theater in uiterwaarden hoopt dat het pontje vaart

SLIJK-EWIJK - De uiterwaarden van Slijk-Ewijk en Beuningen vormen in juni het decor van de voorstellingen van Theater Over en Weer.  Productieleider Dagmar Kroezen verwacht circa 1.400 bezoekers. 

De repetities zijn inmiddels begonnen in dorpshuis Beatrix in Slijk-Ewijk en De Leghe Polder in Beuningen. In mei gaan de ruim tachtig acteurs, muzikanten en zangers naar buiten om daar te oefenen. ,,We hebben ook al in Loenen aan de Waal gerepeteerd, bij artistiek leider Rob Hoekstra, die daar woont. In mei, als het weer het toelaat, gaan we naar buiten'', aldus Kroezen.

Vierde keer

Het is de vierde maal dat Theater Over en Weer een voorstelling geeft in de uiterwaarden van Slijk-Ewijk en Beuningen. Het publiek wandelt van scène naar scène en gaat met het pontje naar de overkant. Tenminste, als die vaart. ,,Vorig jaar dreigde de pont niet te kunnen varen vanwege hoogwater, een jaar eerder vaarde hij daadwerkelijk niet omdat het water te laag stond. Het wordt spannend wat dat betreft'', vertelt Kroezen, de Nijmeegse die vier jaar geleden als vrijwillige gids begon en zich heeft opgewerkt tot productieleider.

De vier scène's duren ongeveer een kwartier; het betreft historische verhalen met een moderne twist. Een van de voorstellingen gaat over de wolf, die terug is in het landschap. En dat zorgt voor de nodige problemen.

Voorstellingen en kaarten

De voorstellingen 'De Rivier, de grens' zijn op 14, 15, 16, 21, 22 en 23 juni (van 19.00 tot 22.00 uur). Voor meer informatie of het kopen van kaarten kan gekeken worden op: www.theateroverenweer.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe