Volledig scherm
Spero in Elst (rechts in actie op archiefbeeld) krijgt een derde kunstgrasveld. © Rolf Hensel

Toch derde kunstgrasveld bij sportpark in Elst

ELST - Sportpark De Pas in Elst krijgt toch een derde kunstgrasveld. De gemeenteraad heeft dat besloten. Waar het veld exact komt te liggen en wie er, behalve voetbalclub Spero, gebruik van gaat maken, is nog niet bekend.

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe besloten eerder dit jaar voorlopig geen derde kunstgrasveld op De Pas aan te leggen. Een gemiste kans, vonden CDA, D66, Burger Belangen Overbetuwe, PvdA en CU die dinsdagavond tijdens de begrotingsbehandeling een voorstel indienden waarin B en W wordt opgedragen alsnog budget beschikbaar te stellen.

Noodzaak

Vorig jaar is vastgesteld dat voetbalclub Spero op basis van de normen over onvoldoende trainingscapaciteit beschikt. Een extra veld is noodzaak, meent Spero-voorzitter Fons van Lith.  

Over de plek waar het kunstgrasveld moet komen, is nog discussie. Wethouder Ben Ross van Overbetuwe wil een multifunctioneel veld aanleggen op een stuk grond vlakbij de sportvelden, dat recent is aangekocht door de gemeente. Een veld dat ongeveer een half miljoen euro kost en waar niet alleen Spero, maar ook partijen zoals Elistha, Scouting Elst, Running Elst en Hockeyclub Overbetuwe (HCOB) gebruik van kunnen maken. 

Gevaarlijke situaties

Quote

Wij zijn heel blij met een derde kunstgras­veld, maar de beoogde plek vinden wij niet ideaal

Spero-voorzitter Fons van Lith

Preses Van Lith ziet liever een bestaand natuurgrasveld op De Pas vervangen worden door kunstgras en wordt daarin gesteund door Gemeente Belangen Overbetuwe (GBO). ,,Wij zijn heel blij met een derde kunstgrasveld, maar de beoogde plek vinden wij niet ideaal’’, vertelt Van Lith. ,,De voetballertjes moeten een stuk lopen om er te komen en een weggetje oversteken. Vooral als het donker is, kan dat gevaarlijke situaties opleveren’’, vult hij aan. 

Weggegooid geld is de aankoop van de grond langs de Rijksweg naast het sportpark niet, meent Van Lith. ,,Maar koppel het los van de aanleg van het derde kunstgrasveld. Later kun je altijd nog zien wat je met de grond doet. We hebben ook regelmatig een parkeerprobleem op piekmomenten. Wellicht dat je daar iets mee moet in de toekomst. Of maak er een survivalterrein van met hindernissen. Zoiets.’’

In april 2018 moet duidelijk zijn waar het veld exact komt en wie het gaan gebruiken, aldus Ross, die aangeeft dat de gemeente de aanleg niet alleen betaalt. Overbetuwe heeft met succes een subsidie aangevraagd bij de provincie Gelderland. In de komende periode worden ook enkele fondsen aangeschreven, hopende op nog een subsidie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe