Volledig scherm
© JeanPierre Jans

Uiterste poging komst Hornbach naar Ressen te blokkeren

RESSEN - In een brief aan de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders vragen de ondernemers Overbetuwe om er alles aan te doen de komst van de Duitse bouwmarkt naar Ressen te blokkeren. 

„We zijn niet tegen concurrentie en hebben ook niets tegen de Hornbach, maar met een vestiging op deze plek verzwak je juist de detailhandel in omliggende regio's als Nijmegen, Lingewaard en Overbetuwe. En dat terwijl bouwmarkten elkaar kunnen versterken als ze dicht bij elkaar liggen”, stelt CME-voorzitter Peter de Waard.

Provincie akkoord

Nijmegen stuurt al vele jaren aan op een bouwmarkt bij de Ovatonde in Ressen. Dat leek in eerste instantie op niets uit te lopen, omdat omliggende gemeenten, waaronder Overbetuwe, concurrentie vreesden voor de binnensteden. Deze zomer gaf de provincie toch een akkoord. Hornbach was al geruime tijd in gesprek met Nijmegen over de aankoop van grond.

In december spreekt de gemeenteraad van Overbetuwe over de vestiging van Hornbach nabij Elst en Bemmel. Eerder liet wethouder Wijnte Hol van de gemeente Overbetuwe weten dat die raad erg kritisch is over dit dossier en bepaalt mede welke vervolgstappen zij zetten.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe