Vader die werd afgetuigd om kritiek op vuurwerk: 'Het beheerst ons leven'

BEMMEL - De 49-jarige man uit Haalderen die in de nieuwjaarsnacht zwaar werd mishandeld in Bemmel, spreekt voor het eerst over wat hem die nacht is overkomen. ,,Ik ben echt heel hard te grazen genomen.’’ De daders zijn nog niet gepakt, de zaak is binnenkort te zien in het programma Opsporing Verzocht. 

De Haalderenaar kreeg het kort na de jaarwisseling rond 02.00 uur aan de stok met drie jongemannen, die vuurwerk hadden gegooid in de richting van zijn vriendin en kinderen. 

Hij zei daar wat van en kreeg vervolgens een kopstoot en enkele rake trappen en klappen. ,,Ik wilde nog weglopen, maar werd vastgepakt en kon niet meer wegkomen. Ik ben pakweg tien minuten buiten westen geweest’’, vertelt het slachtoffer, dat anoniem wil blijven.

Voorzichtiger

Sinds een week is hij weer aan het werk, maar de gevolgen van de mishandeling zijn nog steeds zichtbaar. De Haalderenaar heeft nog steeds blauwe plekken in zijn gezicht. ,,Ik zou eerst geopereerd moeten worden aan mijn oog, maar gelukkig hoefde dat uiteindelijk niet. Ik heb nog last van mijn ribben.’’

Of het slachtoffer opnieuw voor zijn gezin zou opkomen? ,,Ja, mijn gezin betekent alles voor mij. Maar als ik zie dat een vreemde lastig wordt gevallen op straat, weet ik niet of ik er wat van zeg. Ik ben voorzichtiger geworden. Als ik boodschappen doe, kijk ik achterom.’’

Stroomversnelling

Het politie-onderzoek is nog in volle gang, zo bevestigt een politiewoordvoerster. Aanhoudingen zijn nog niet verricht. Wel zijn er enkele tips binnengekomen. Het slachtoffer en zijn vriendin hopen dat de uitzending van Opsporing Verzocht – dat dinsdag 20 februari uitgebreid aandacht besteedt aan de mishandeling – het onderzoek in een stroomversnelling brengt. ,,Wij zijn gevraagd of wij zelf mee wilden werken aan de opnames, maar wij komen liever niet op tv. De mishandeling beheerst nog steeds ons leven’’, vertelt de vriendin van de man.

Het slachtoffer slaapt sinds de mishandeling heel slecht. ,,Ik lig 's nachts te piekeren. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Waarom?’’

Volledig scherm
© Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe