Drukte op de dijken. Vooral fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de dijken. Vooral fietsers en voetgangers zijn kwetsbaar © Erik van 't Hullenaar

Veilig Verkeer Nederland: ‘Snelheid op dijken moet omlaag; 60 kilometer per uur en fietsers gaat niet samen’

De maximumsnelheid op de dijken moet teruggebracht worden naar onder de 60 kilometer per uur. Daarvoor pleit Veilig Verkeer Nederland (VVN). ,,60 kilometer per uur en kwetsbare verkeersdeelnemers als fietsers en wandelaars op de dijken gaan niet samen”, zegt Ingrid Wetser namens VVN. 

29 reacties

 • Martin De Beer

  2 maanden geleden
  Geen enkele vorm van verkeer gaat samen met fietsers omdat fietsers niet uit kijken en zich niet aan verkeersregels houden.
 • Albert van der Broek

  2 maanden geleden
  Het is allemaal een mentaliteitskwestie en die is zonder meer verrot. Nederland zit vol egoïsten en agressievelingen.
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Jan de Burger Ja, echt handig Toevallig moest ik een klant vandaag leveren, wonend aan de dijk , want er wonen ook mensen he. Hoe zou ik dat doen dan? komt wel vaker voor in onze regio! En vandaag liepen mij tegemoetkomen 3 vrouwen al keuvelend naast elkaar, kon ik er amper langs En even opzij, achter elkaar lopen? ben je gek? En een fiets , met een scootmobiel er naast, ook tegemoetkomend, ook niet handig als je moet passeren op een smalle dijk toch?
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @Jeroen Moorselaar. Precies rondrijden maar niet rondscheuren. Rondrijden en scheuren zijn twee verschillende dingen. Ze verpesten het voor zichzelf toch? Hoe harder we gaan rijden hoe meer beperkingen er worden opgelegd. Als je normaal rijdt en je aan de snelheid houdt hadden we geen drempels, geen rotondes geen wegversmallingen, geen camera's en noem alle ellende die je als bestuurder krijgt opgelegd maar op. Dat hebben we te danken aan het volk wat overal schijt aan heeft.
 • Jeroen Moorselaar

  2 maanden geleden
  Voor auto's en motoren wordt wegenbelasting betaald iets wat brommers, fietsers en wandelaars niet hoeven te betalen. Het is dan ook niet meer dan logisch dat alleen auto's en motoren het recht hebben om daar rond te rijden.

Betuwe