Een artistieke impressie van de nog te bouwen windmolens bij steenfabriek Caprice in Angeren. Dit zou het toekomstige zicht worden vanuit Loo (Liemers).
Volledig scherm
PREMIUM
Een artistieke impressie van de nog te bouwen windmolens bij steenfabriek Caprice in Angeren. Dit zou het toekomstige zicht worden vanuit Loo (Liemers). © Gemeente Lingewaard

Vele insprekers over windmolens Caprice maken indruk op Lingewaardse raad

BEMMEL - De vele omwonenden die onlangs hun kritiek uitten op de plannen voor twee windmolens in Angeren, hebben indruk gemaakt op de Lingewaardse raad. Toch lijkt een meerderheid voor de molens te gaan stemmen.

4 reacties

 • John Jansen

  2 maanden geleden
  Vraag me overigens af waarom de overheid nog steeds vergunningen af geeft voor windmolens op het land terwijl al jaren duidelijk is dat met de huidige regels de gezondheid van vele van zijn inwoners ernstig wordt geschaad. Waarschijnlijk gaat het RIVM het wiel weer opnieuw uitvoeren terwijl er volop buitenlandse voorbeelden zijn. Wachten op de nieuwe regels zal er ook voor zorgen dat de besluiten hierover versneld worden of wordt er in de achterkamertjes gelobbyd om dit bewust te vertragen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Natuur gaat boven het welzijn van de mensen. Strak zieke mensen in een goede natuur.
 • maike Janssen

  2 maanden geleden
  Blijkt dus maar weer eens dat de meerderheid kan protesteren tot ze een ons weegt, maar het plan van de (semi)overheid toch gewoon doorgezet wordt.
 • CBP Claassen

  3 maanden geleden
  Betreft 240! meter hoge windmolens in de uiterwaarden tevens dicht op de bewoning (start bewoning op 465 meter).Een dergelijk plan zou in Duitsland of Denemarken geen kans van slagen hebben, dat vanwege de regels ter bescherming van de volksgezondheid tegen laag frequentie geluid. Het RIVM doet momenteel onderzoek naar de gezondheidseffecten, het college wil echter snel door drukken ipv op de conclusies van dat onderzoek wachten. Dat uit vrees dat de initiatiefnemers subsidie mislopen.