Judith Rosmalen doceert
Volledig scherm
Judith Rosmalen doceert © Niek Verhoeven

Verbazing op OBC over worsteling van Lady Gaga

VIDEOBEMMEL - Dat Lady Gaga worstelt met fibromyalgie, een gezondheidsprobleem gekenmerkt door chronische pijn met onbekende oorzaak, bleek maandag nieuwe informatie voor veel leerlingen van het Over Betuwe College in Bemmel. Een lezing van oud-leerling Judith Rosmalen maakte indruk.

Rosmalen, hoogleraar psychosomatiek, keerde voor het eerst sinds jaren weer terug op de voor haar vertrouwde grond. In 1990 deed ze eindexamen in Bemmel. In haar lezing maandagmiddag liet ze leerlingen onder meer uitzoeken waar je welke emotie kunt voelen. Soms tot grote hilariteit van de tieners.

#dGschool

Rosmalen is de eerste van zes oud-leerlingen die deze week de school bezoeken. Dat gebeurt in het kader van de pop-up redactie #dGschool. De redactie van De Gelderlander, editie Betuwe, maakt een week de krant vanuit het schoolgebouw aan De Heister. Daar staat de redactie open voor vragen van leerlingen en docenten.

Rosmalen schreef voor de krant van dinsdag een gastcolumn. Dit is het begin van die column:

Voor het eerst sinds jaren was ik gisteren weer terug op mijn oude vertrouwde school, het OBC. Daar vertelde ik over Five Foot Two, de Lady Gaga documentaire. Zij worstelt met fibromyalgie, een gezondheidsprobleem gekenmerkt door chronische pijn met onbekende oorzaak. En dat blijkt een vrijbrief voor anderen om te oordelen. Online wordt gesuggereerd dat Lady Gaga het zich verbeeldt, zich aanstelt of het gebruikt als excuus om haar tour af te breken.

Betuwe