Maarten van den Bos, Johan Sluiter, Aart Slob en Nick Hubers (vlnr) gaan samen met burgemeester Nelly Kalfs het college van burgemeester en wethouders in Lingewaard vormen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten van den Bos, Johan Sluiter, Aart Slob en Nick Hubers (vlnr) gaan samen met burgemeester Nelly Kalfs het college van burgemeester en wethouders in Lingewaard vormen. © dG

Verkeerssnelheid in Lingewaard gaat omlaag, bij nieuwbouw auto niet langer centraal

BEMMEL - De verkeerssnelheid binnen de bebouwde kom van Lingewaard gaat naar 30 kilometer per uur en ook op de wegen tussen de dorpen gaat de snelheid  - als het aan het nieuwe college van Lingewaard ligt - van 80 naar 60. 

9 reacties

 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  Welja lekker populair doen maar de realiteit is dat de auto's dan gewoon op groen en andere plekken worden neergezet want mensen hebben en blijven gewoon met de auto rijden.
 • Patrick Janssen

  1 maand geleden
  Belachelijk idee. Ga eerst regelen dat OV goed geregeld is in de gemeente. Als dit de belangrijkste zaken binnen de coalitie zijn, dan worden het zware jaren met deze bestuurders….
 • Jasper Köiter

  1 maand geleden
  Dan moet er op snelheid ook een goede handhaving komen en een goede infrastructuur met doorgaande wegen. De parkeernorm voor een plattelandsgemeente is niet reëel zolang er geen fatsoenlijk en betaalbaar openbaar vervoer in de gemeente is. Mensen blijven dan namelijk de auto gebruiken omdat ze vaak buiten de gemeente werken en dus langere afstanden moeten afleggen tot aan hun werkplek. En dan ook niet meer gaan klagen over aanrijdtijden van de hulpdiensten, deze worden daarmee ook langer.
 • Roger Boom

  1 maand geleden
  Prima idee, maar heb niet veel vertrouwen in de uitvoering (ontwerp en aanpassingen, uitvoering en ook handhaving). Gemeentelijk trackrecord mbt infra is niet best.....
 • frans kortenray

  1 maand geleden
  De Karstraat van 80 naar 60 km is een zeer goed idee van van het nieuwe College, de Karstraat van Bemmel naar Huissen is sinds de vernieuwing een racebaan geworden waar regelmatig een < bijna ongeluk > plaats vind het is een kwestie van tijd voordat er weer een ernstig ongeluk gebeurt. Hopelijk regeld het nieuwe College dit snel. hiermee verbeterd de verkeersveiligheid in Lingewaard een stuk.

Betuwe