Volledig scherm
Eddy van Hummel, één van de initiatiefnemers van de nieuwe dierenweide. © Gerard Burgers

Verval op dierenweide Huissen groot, plan voor opknapbeurt

HUISSEN - Drie inwoners willen de vervallen dierenweide in het Slingerbos in Huissen opknappen en vernieuwen. De gemeente is positief, maar ziet ook wat hobbels.

Er lopen nog maar een paar dieren rond en het is sterk in verval geraakt, stelt Daphne van de Koppel. 

„Ik heb vorig jaar bij de gemeente een burgerinitiatief ingediend voor een totale opknap. Toevallig had de gemeente al een dergelijke aanvraag binnen voor een wei in Bemmel. Via Wies Dolmans. Wij werden aan elkaar voorgesteld en konden het samen meteen prima vinden. We hebben samen gekozen voor de wei in Huissen, die heeft meer potentie.”

Drietal

Huissenaar Eddy van Hummel voegde zich bij het duo en gedrieën hebben ze een een plan gemaakt en naar de gemeente gestuurd. Het gaat om een terras met speeltoestellen als schommels, skelters, wipkippen en een schuur met toegang tot de dieren. Als het aan het drietal ligt, komen er konijnen, cavia’s, kippen, minivarkens, schapen, geiten en ezels bij. „De dierenweide moet toegankelijk worden voor kinderen, om te spelen en in contact te komen met dieren als ook een ontmoetingsplek worden voor, nieuwe, ouders”, zegt Van de Koppel. Daarnaast zijn er plannen om een dagbestedingsplek te creëren voor mensen met een beperking. Ook wordt er gedacht aan samenwerking met kinderopvang en scholen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ouderen en statushouders.

Opening

De beoogde opening is januari 2019. De kosten van het plan liggen boven de ton. De gewenste nieuwe naam is Dierenweide Lingewaard. 

De gemeente Lingewaard staat niet onwelwillend tegenover het initiatief, maar ziet ook wat hobbels. Het gaat erom wie het gaat bekostigen en wie er verantwoordelijk voor is”, zegt Gerrit Kurvers namens de gemeente. We hebben de initiatiefnemers wat huiswerk gegeven en zodra wij hun aangescherpte plan binnen hebben, gaan wij er hier intern mee aan de slag.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe