Volledig scherm
Bij het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel hangt de vlag halfstok voor de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka. © gemeente Lingewaard

Vlag halfstok in Bemmel voor slachtoffers aanslagen in Sri Lanka

BEMMEL - De gemeente Lingewaard heeft dinsdag ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslagen in Sri Lanka de vlag bij het gemeente halfstok gehangen, net als na de aanslag in de tram in Utrecht. In Sri Lanka vielen bij een serie bomaanslagen op kerken en hotels op eerste paasdag bijna 300 doden, onder wie drie Nederlanders, en circa vijfhonderd gewonden.

‘Onvoorstelbaar wat mensen elkaar aan doen. Vandaag hangt daarom onze vlag halfstok’, schrijft burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard op Facebook. Na de aanslag op de tram in Utrecht, in maart, hing de vlag halfstok bij alle overheidsinstellingen, volgens een instructie daartoe van premier Mark Rutte. De schietpartij eiste vier levens.

Ook in de Gelderse hoofdstad hangt de vlag halfstok bij de gemeente. Andere overheidsinstellingen in Arnhem vlaggen niet, zoals de provincie Gelderland, het openbaar ministerie en Rijkswaterstaat. Op het dak van het hoofdbureau van politie in de Beekstraat hangt de vlag in de top van de mast.

Klik hier voor het dossier over de aanslagen in Sri Lanka.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe