Volledig scherm
IJzer smeden als het heet is. © Marc Pluim

Vonken vliegen er vanaf bij smeden en gieten in Andelst

ANDELST - IJzer smeden en brons gieten, hoe werkt dat? En hebben deze oude ambachten toekomst? In Smederij Cornelis Pronk in Andelst werden woensdag indrukwekkende demonstraties gegeven waar de vonken letterlijk vanaf vlogen. 

De demonstraties in de smederij op het industrieterrein in Andelst-Oost maakten deel uit van de afsluiting van het internationale, educatieve project European Iron Academy. Dat is een initiatief van Mondra Opleidingen uit Andelst om smeedopleidingen in Europa te moderniseren en onderling op elkaar af te stemmen. 

Het eindsymposium was in eerste instantie bedoeld voor Europese onderwijsinstellingen, maar ook mensen die belangstelling hebben voor smeden en metaalvormgeving waren welkom. Burgemeester Toon van Asseldonk van Overbetuwe opende de bijeenkomst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe