Volledig scherm
De plek waar het gezin met vuurwerk bekogeld werd. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

Vrouw doet verhaal na mishandeling: 'Het bloed kwam uit zijn ogen, neus en mond'

BEMMEL - De schrik zit er nog goed in bij het gezin uit Haalderen dat in nieuwjaarsnacht het slachtoffer werd van geweld in Bemmel.

Een 49-jarige man kreeg harde klappen tegen zijn hoofd van jongeren die zijn twee kinderen en vrouw met vuurwerk bekogelden. „‘Had ik maar niks gezegd en ze niet aangesproken’, zei mijn vriend.” Een dag na het voorval doet de vriendin van het slachtoffer hun verhaal. Anoniem, want de angst voor herhaling is groot. 

Ze kijkt terug op het begin van 2018, dat ze gezellig hadden ingeluid bij vrienden in Bemmel. De man sprak drie jongens aan op hun gedrag. Vanuit een speeltuintje aan de Van Nispenlaan gooiden de jongeren gericht vuurwerk naar de familie die lopend onderweg naar huis was. Het slachtoffer besloot de jongeren erop aan te spreken en voor hij het wist duwde de langste dader van ongeveer 1.90 meter een knie in zijn gezicht. De man uit Haalderen werd door de drie jongens nog een aantal keren geslagen en getrapt en verloor zijn bewustzijn midden op straat. „Het bloed kwam uit zijn ogen, neus en mond. Mijn autistische zoon begreep niets van de situatie en ging huilend tegen zijn stiefvader aan liggen.”

Aanspreken

De vrouw was dinsdag nog steeds verbouwereerd. „Je mag best iemand aanspreken op straat”, vindt ze. Inmiddels is de vader met nodig letsel weer thuis. Hij hield onder meer een gebroken bovenkaak, gekneusde ribben en gekneusde oogkas aan de mishandeling over. „Deze week hebben we een aantal ziekenhuisbezoekjes staan. Hij ziet nog wazig en moeten maar afwachten hoe het allemaal afloopt.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe