Volledig scherm
Thijmen is overvallen op de dijk tussen Elden en de A325. © Rolf Hensel

Waar laat jij je kinderen niet in het donker fietsen? Laat het ons weten

Interactieve kaartZe houden soms hun hart vast, ouders van tieners die uitgaan. De fietspaden in het betrekkelijke niemandsland tussen dorpen of de dichtstbijzijnde binnensteden zijn vaak donker. Maar ook de fietspaden in bijvoorbeeld Arnhem-Zuid zijn niet altijd optimaal verlicht en liggen nogal eens uit het zicht. 

,,Ik ken verschillende jongeren uit Arnhem-Zuid die op een van de dijken zijn beroofd”, zegt de 17-jarige Thijmen die eind oktober op de dijk tussen Elden en de A325 werd beroofd, onder bedreiging van een groot keukenmes, door jongens op een scooter.

Er zijn meer plekken in de Betuwe waar ouders hun kinderen in het donker niet laten fietsen, maar waar ze ook liever zelf niet langs gaan. Wij willen graag weten welke plekken dat zijn. Hieronder kun je die, samen met een toelichting, invullen

Wil je meer kwijt, dan kan dat via redactie.betuwe@gelderlander.nl.

Op onderstaande kaart kun je een punt zetten (klik op + Voeg punt toe) op een plek waar jij vindt dat het onveilig is. We vragen je daarbij een toelichting te geven. Wordt de kaart niet goed weergegeven, dan kun je hier klikken voor de desktopversie.

Betuwe