Industrieterrein A15 bij Oosterhout waar veel arbeidsmigranten werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Industrieterrein A15 bij Oosterhout waar veel arbeidsmigranten werken. © Erik van 't Hullenaar

Waar laten Overbetuwe en Lingewaard arbeidsmigranten? ‘Gemeenten moeten veel meer de regie nemen’

GEMEENTERAADSVERKIEZINGENBEMMEL - De gemeenteraadsverkiezingen zijn in aantocht. Wij nemen belangrijkste thema’s onder de loep. In deze aflevering gaat het over arbeidsmigranten in Lingewaard en Overbetuwe. 

14 reacties

 • Frans Bonnes

  4 maanden geleden
  @ Hans Jannssen. Hebben we gedaan en nu krijgen we dus geen onderdelen meer , o.a. voor de auto-industrie.
 • Frans Bonnes

  4 maanden geleden
  @ John Jansen en ook aan anderen. Er zijn genoeg ondernemers die huisvesting voor hun buitenlandse werknemers willen regelen. Maar dan komt het, waar moet zo'n onderkomen dan gebouwd worden. Iedereen is tegen de voorgestelde locaties. Men is het er wel bijna altijd over eens dat er iets moet komen maar NIMBY. Zelfs als de ondernemer het personeel op een normale/humane manier op eigen terrein wil onderbrengen, is vooral de gemeente tegen ivm bestemmingsplan geen woonruimte toegestaan
 • Hans Janssen

  4 maanden geleden
  Snappen we het nog steeds niet! Mensen hierheen halen dat ons heel een geld kost. De werkgevers, vaak alleen maar 1 gezin, profiteren hier ten volle van. Het wordt tijd dat deze bedrijven verhuizen naar de de oude oostblok landen. Kunnen de nensen daar blijven en werken om de hoek. De producten kunnen door NL worden geïmporteerd. En...... wij krijgen ruimte voor woningbouw.
 • Klaas de Houthakker

  4 maanden geleden
  @Fender: je vergeet er even bij dat de buitenlandse werknemers hier veel minder vaste lasten hebben dan een Nederlander. Een Nederlander kan simpelweg niet rondkomen van dat schamele loon wat ze in die sectoren betalen. En dan verliezen ze ook nog allerlei toeslagen.
 • John Jansen

  4 maanden geleden
  Park 15 zou volgens het bestemmingsplan voor veel arbeidsplaatsen op allerlei niveaus, voor met name de plaatselijke bevolking zorgen. Bijna niets is daarvan terecht gekomen, het gros van de XL blokkendozen is in bezit van een buitenlandse investeerder en worden gebruikt door bedrijven met vrijwel alleen lage lonen banen die dan ook overwegend door (goedkope) buitenlandse krachten worden ingevuld. Laat deze buitenlandse investeerder voor de huisvesting opdraaien en niet de gemeenschap.

Betuwe