Volledig scherm
Walking football in Breda. Foto ter illustratie.

Walking football start in september

BEMMEL - 60-plussers uit Lingewaard die nog een balletje willen trappen maar voor wie regulier voetbal te hoog gegrepen is, kunnen zich nu opgeven voor walking football. Dat is een wandelvariant van het normale voetbal.

Alle Lingewaardse voetbalclubs zetten samen met Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) een team op. In veel andere gemeenten is het al een groot succes. Ouderen trekken met veel plezier weer het aloude shirt aan om zonder te rennen te voetballen op een klein veld met een klein doel; dat is walking football. De organisatie richt zich op spelers die gestopt zijn vanwege blessures of een verslechterde conditie hebben. Of ouderen die op latere leeftijd kennis willen maken met voetbal.

Twintig weken

Ouderen nemen deel aan cyclus van twintig weken. Dat begint met een bijeenkomst, een fittest, twintig weken trainen en een afsluitende avond.

De voetballers krijgen geen vaste thuisbasis, stelt Nick van der Ham van SWL. „De inzet is om te gaan rouleren langs de clubs.”

Opgeven

Opgeven kan bij Nick van der Ham door een mail te sturen naar n.vanderham@swlingewaard.nl of via één van de aangesloten voetbalverenigingen.

Betuwe