Volledig scherm
Het terrein van voormalige steenfabriek De Waalwaard. © Erik van 't Hullenaar

Weg Dodewaard voorlopig niet onderlangs dijk

DODEWAARD - Bij aanleg van de rondweg aan de westzijde van Dodewaard wordt definitief niet meteen een verlenging onderlangs de dijk aangelegd.

Als bij een evaluatie na twee jaar echter blijkt dat het vrachtverkeer van de firma in bouwgrondstoffen De Beijer toch te veel overlast geeft, maken provincie en gemeente Neder-Betuwe zich alsnog sterk voor die 300 meter lange verlenging onderlangs. Daarvoor zal vermoedelijk al wel een miljoen euro worden veiliggesteld. Woensdagavond ondertekenden de provincie Gelderland en de gemeente de samenwerkingsovereenkomst. De gemeente gaat nu alle procedures voor de rondweg in orde maken, de provincie voor de vestiging van De Beijer op het voormalige steenfabriekterrein.

Daarbij stelt de provincie 6,2 miljoen euro beschikbaar voor de rondweg. Vermoedelijk is daar echter 5,2 miljoen euro voor nodig. Het resterende miljoen blijft dus gereserveerd voor een onderlangse verlenging. Overigens doet de provincie de inpassingsprocedure voor De Beijer op steenfabriekterrein De Waalwaard de komende maanden over vanwege betere vogeltellingen en het schuiven met natuurcompensatie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe