Volledig scherm
Het kersenfeest, ooit begonnen als verzetje voor iedereen die had geholpen bij de oogst, is de status van dorpsfeest ontgroeid. © ROLAND DE BRUIN

Wie schrijft het mooiste gedicht over de Betuwe?

ELST/BEMMEL - De Betuwe is prachtig. Zeker nu de Waal en Nederrijn buiten hun oevers treden. Een natuurverschijnsel dat een gedichtje waard is. De uiterwaarden vullen zich met water, een ree brengt zich nog net op tijd in veiligheid... 

Op donderdag 25 januari is het Gedichtendag, traditiegetrouw het startschot van de landelijke Poëzieweek. De Betuwse redactie van de Gelderlander wil op Gedichtendag de lezer verrassen met een pagina vol gedichten. Niet door redacteuren geschreven, maar door Betuwenaren zelf. De redactie maakt een selectie en drukt de mooiste gedichten af in de krant.

Mooie plekken

Laat u zich inspireren door uw directe omgeving? De Betuwe heeft voldoende mooie plekken die het beschrijven waard zijn. De Linge, Huis te Bemmel en de Sint-Werenfriduskerk in Elst. Of denkt u aan de stuw bij Driel of de oude binnenstad van Huissen? Wat is uw favoriete plek of activiteit in de Betuwe?  Waar heeft u mooie herinneringen aan? De carnavalsoptocht? Het kersenfeest? Klim in de pen!

Gedichten (maximaal 250 woorden) kunnen onder vermelding van 'Gedichtendag' worden gemaild naar: redactie.betuwe@gelderlander.nl. Zet daar ook uw voor-, achternaam en woonplaats bij. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe