Volledig scherm
Een wietkwekerij. © Hein Eikenaar/BD

Wietkweker Andelst moet de cel in: 'naïef geweest'

ANDELST  - Een 35-jarige man uit het Duitse Kranenburg moet vier maanden de cel in voor het telen van wiet in een bedrijfspand in Andelst. Ook moet hij ruim 7.700 euro terugbetalen aan gestolen stroom. 

De hennepkwekerij op bedrijventerrein De Schalm werd in februari ontmanteld door de politie.  De 35-jarige was de huurder van het pand. Hij werd in januari al aangehouden. Bij fouillering werd een sterke wietlucht geroken. Ook werd er een notitieboekje bij de man aangetroffen met daarin de tekst: '3500 planten' en '2500 voorschot'.

In Andelst werden twee kweekruimten met apparatuur aangetroffen, de planten waren al geoogst. In de 1676 nog aanwezige bloempotten met potgrond bevonden zich wortelresten van hennepplanten. Stroom was illegaal afgetapt, zo constateerde een fraude-inspecteur. 

De 35-jarige legde een belastende verklaring af; hij gaf aan naïef geweest te zijn en was bereid om daarvoor op de blaren te zitten. De rechtbank acht bewezen dat de Kranenborger zich schuldig heeft gemaakt aan het telen van hennep en vindt het strafbare feit dermate ernstig dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf gerechtvaardigd is. 'De man levert een bijdrage aan de instandhouding van een markt voor softdrugs', aldus de rechter.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe