Het oude windturbineplan tussen Zetten, Andelst en Dodewaard, waar nog aan acht tot tien windturbines werd gedacht. Inmiddels lijken de turbines aan de noordzijde - rechts dus - onmogelijk en wordt vooral over het viertal aan de zuidzijde nagedacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude windturbineplan tussen Zetten, Andelst en Dodewaard, waar nog aan acht tot tien windturbines werd gedacht. Inmiddels lijken de turbines aan de noordzijde - rechts dus - onmogelijk en wordt vooral over het viertal aan de zuidzijde nagedacht. © adviesbureau Bosch en Van Rijn

Windturbineplan langs A15 weer op de agenda: Overbetuwe wil haast maken, maar Neder-Betuwe nog niet

Er moet weer vaart komen in de plannen voor windturbines langs de A15 tussen Zetten, Andelst en Dodewaard. Dat wil de gemeente Overbetuwe, die alvast lokale normen en regels op papier wil zetten.

2 reacties

  • John Jansen

    2 maanden geleden
    Overbetuwe heeft zoals ze zelf op velerlei manieren aangeven een groot tekort aan bekwaam personeel. Ben om meerdere reden van mening dat ze moeten wachten op de nieuwe (aangescherpte) regels. Of is men bang dat men door de nieuwe regels beperkt wordt bij de plannenmakerij. De in de vrieskast geraakte plannen voor windmolens op park15 speelt hier, onder druk van dit park, zeker een rol bij om e.e.a. snel er door te drukken. Hopelijk houd Nederbetuwe wel woord en wacht de nieuwe regels af.
  • Niek Borsboom

    2 maanden geleden
    Waarom die haast ?? Het ontwikkelen van eigen normen kost ook veel tijd en onrust inclusief allerlei bezwaarprocedures. Neder-Betuwe is altijd duidelijk geweest: wacht op landelijke norm. Deze samenwerking staat dan onder druk. Opvallend, dat van Hal niets meld over stilstand voorstel voor de wespendief van de provincie. Weer een argument om te wachten. Wil je snel duidelijkheid ?? Wat is er dan eenvoudiger om nu te beslissen dat die turbines er niet komen.