De wolf op de Zandsedwarsstraat in Huissen.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf op de Zandsedwarsstraat in Huissen. © Still uit video

Wolf in de Betuwe, gewoon in woonwijken: ‘Wen d’r maar aan’

ANGEREN - Inwoners van Angeren, Huissen en Doornenburg wisten zondag niet wat ze zagen: een gróte wolf. Gewoon op straat. Het maakte ze bang en geïrriteerd: want wat doet dat dier eigenlijk hier? Ben ik veilig, mijn dochter, mijn pony en mijn kleine hondje? Zes vragen over de wolf in de Betuwe.

21 reacties

 • Jules Vismale

  3 maanden geleden
  @Michel Nous, ouders die hun kinderen normloos en zonder waarden opvoeden, oververwennen, overbetuttelen, verwaarlozen enz. horen hier pas niet thuis omdat ze het leven van hun kinderen finaal verpesten! Als er trouwens een gewone herdershond daar was gefilmd, in plaats van een wolf, was er vast ook heel anders op gereageerd!
 • Michel Nous

  3 maanden geleden
  Dus het is wachten tot er een kind ofzo aangevallen word. Wolven horen hier niet. Punt.
 • M. Peters

  3 maanden geleden
  Ach Pieter, wij als mensen slachten honderd duizenden schapen, koeien, pony's, paarden per jaar, die paar dieren die een wolf doden kunnen toch gewoon vergoed worden? We maken een probleem van wat helemaal geen probleem is.
 • Jan Blaauw

  3 maanden geleden
  Tot op heden hebben de "experts" op wolvengebied alleen maar onjuistheden verkondigd en ligt het daarom aan de bewoners van het land als dit dier anders reageert. Een wolf hoort hier niet thuis. Moet iedereen zijn tuin of grondgebied van een omheining gaan voorzien omdat een paar wildliefhebbers dit diertje hier graag willen zien? We zijn doorgeslagen qua het wolvenverhaal.
 • Alfred Diepeveen

  3 maanden geleden
  Tja Nederland. Praten praten praten en pamperen. Vooral geen stelling innemen. Ook de minister nu niet, onderzoekje, zo koop je tijd. We wachten het eerste kranten bericht af van een door wolf aangevallen kind. De wolven experts zeggen dan dat het de schuld van het kind was. De reactie van de wolf was verklaarbaar. Tja Nederland. Wist u dat u bij ieder pompstation in Duitsland pepperspray kunt kopen? Nee, niet voor dames tegen opdringerige mannen, nee om wilde beesten en wolven te verjagen!