Volledig scherm
Yolanda Derksen en haar dochter Lieke. © Erik van 't Hullenaar

Zelfs in Nieuw-Zeeland kennen ze door Bemmelse bedachte 'pictogenda'

BEMMEL - De Bemmelse logopediste Marina Tittse-Linsen bedacht een agenda voor mensen met een beperking, die rust en overzicht nodig hebben. Deze 'pictogenda' maakt een stormachtige ontwikkeling door. 

Er zijn uitgaves in zes landen waaronder Nederland, Frankrijk, en Duitsland, en inmiddels is er ook belangstelling vanuit Nieuw-Zeeland.

Wat is het idee? Een soort kantooragenda met pictogrammen. Bij maandag een maan, bij donderdag een donderslag. Er is ruimte om afspraken te noteren, foto's en bijgeleverde pictogrammenstickers te plakken. De pictogenda is te gebruiken als agenda, dagboek, plakboek en leerboek. 

Er zijn inmiddels ruim 12.500 gebruikers. De doelgroep groeit, zegt Tittse. ,,We ontdekken steeds nieuwe mensen die baat hebben bij de agenda. Daar proberen we op in te spelen. We zijn continu bezig het concept te verbeteren. Dit jaar hebben we emoticonstickers toegevoegd."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe