Het Broeckhuys krijgt net als zijn voorganger De Groene Heuvels een recreatieve bestemming. De verhuur is dus alleen toegestaan aan recreanten. Zodra er toch sprake is van permanente bewoning deelt de gemeente Beuningen dwangsommen uit aan de huisjeseigenaren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Broeckhuys krijgt net als zijn voorganger De Groene Heuvels een recreatieve bestemming. De verhuur is dus alleen toegestaan aan recreanten. Zodra er toch sprake is van permanente bewoning deelt de gemeente Beuningen dwangsommen uit aan de huisjeseigenaren. © Paul Rapp

149 dwangsommen uitgedeeld, strijd tegen permanente bewoners Groene Heuvels is menens

EWIJK - De tijd van praten is voorbij. Om vakantiepark De Groene Heuvels vanaf 1 mei een nieuwe start te geven als tot recreatiepark ’t Broeckhuys, handhaven toezichthouders van de gemeente Beuningen tegen permanente bewoning. 

7 reacties

 • Leo Bokmans

  11 maanden geleden
  Beste meneer Louter, eerst ff goed lezen. De eigenaren krijgen de dwangsom. Als ze zelf wonen vette pech maar Zeister dat ditkon gebeuren De huurders krijgen geen dwangsom opgelegd maar moeten wel vertrekken. De verhurende eigenaren hebben jarenlang kunnen profiteren van de opbrengsten. Wie zijn gat verbrand moet op de blaren zitten. Bent u huurder of heeft u er pandjes?
 • Henk Jansen

  12 maanden geleden
  Eens.... niks niet wonen voor een appel en ei en dan denken dat de huisjes wel gelegaliseerd zullen worden. Zou al snel 150000 euro extra opleveren.
 • Klaas de Houthakker

  12 maanden geleden
  @Gerrit: waarom zou de gemeente voor een andere woning moeten zorgen? Deze bewoners wisten vanaf het begin dat ze hier niet permanent mochten wonen, en ze hadden derhalve een andere woonruimteachter de hand moeten hebben. Het zou belachelijk zijn als deze bewoners via de gemeente een andere woning zouden krijgen.
 • Leen

  12 maanden geleden
  Heel goed. Nu in Groesbeek hetzelfde doen op de Lubert. Daar is ooit een prachtig zwembad verdwenen voor een vakantiepark maar het zit alleen maar vol met buitenlanders die hier te werk worden gezet en mensen die permanent wonen. Vakantiegangers komen er niet, woningen worden gewoon te huur aangeboden op internet? Te gek voor woorden
 • A.M. BERBEN

  12 maanden geleden
  @ Gerrit Louter: Nee, juist niet doordat er eens een einde wordt gemaakt aan dat oeverloos gedogen waardoor Nederland juist een soort van anarchie is geworden op het gebied van het nakomen van regels. Mensen die daar nu nog wonen hebben daar heel vaak eerder zelf voor gekozen en dus dit risico ingecalculeerd, nu houdt het eindelijk eens op en moeten ze zelf maar zien waar ze blijven, men is vroeg genoeg hierover ingelicht.

Maas en Waal