Volledig scherm
PREMIUM
De groei qua verkeersdrukte afgelopen jaar. Alleen de Graafseweg tussen Alverna en Nederasselt werd iets minder druk. © Marcel Kuster/DG

A73 snelste groeier in Maas en Waals wegennet

BEUNINGEN/ NIJMEGEN - De A73 tussen Beuningen en Nijmegen kende vorig jaar de grootste groei in verkeersdrukte. Dat komt hoogstwaarschijnlijk door de Oversteek, die veel verkeer tussen Beuningen en de Betuwe aantrekt dat de drukke A50-Waalbrug wil vermijden. Ook kunnen de dagelijkse files rond Knooppunt Bankhoef meespelen.

Het gaat dan om naar schatting ruim 2.000 bestuurders per werkdag - van de 83.600 - die extra tussen de A73-aansluiting Beuningen/Ewijk/Wijchen en de Betuwse zijde van de Oversteek pendelen.

De A73 tussen Beuningen en Knooppunt Neerbosch werd afgelopen jaar 5,6 procent drukker, terwijl de beide aansluitende snelweggedeeltes - zuidwaarts naar Knooppunt Lindenholt en westwaarts naar Knooppunt Ewijk - allebei een verkeersgroei van 2,5 procent noteerden. Snelwegbeheerder Rijkswaterstaat heeft geen detailanalyse over de cijfers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal