Volledig scherm
De vrachtwagen werd geremd door de vangrail. © Rijkswaterstaat

A73 weer vrij na vrachtwagen in middenberm

EWIJK - Een vrachtwagen is vanmorgen vroeg de middenberm in gereden op de A73 bij Ewijk, in de richting van Nijmegen. Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 06.00 uur, meldt weginspecteur Harold van Os van Rijkswaterstaat.

Als gevolg van het ongeluk, waarbij geen gewonden vielen, waren de linkerrijstroken aan beide zijden van de snelweg lange tijd dicht. Er was veel materiële schade; behalve dat de vrachtwagen flink beschadigd raakte moest de vangrail gerepareerd worden en is het wegdek beschadigd.

Een berger heeft de vrachtwagen afgesleept, het wegdek is gereinigd en de vangrail gerepareerd. Volgens de weginspectuer worden alle werkzaamheden nog voor 12.00 uur afgerond.

Berger
Rond 09.30 uur kon verkeer in de richting Venlo al weer over twee rijstroken. Voor verkeer richting Nijmegen was toen nog één rijstrook afgesloten.

Omrijden
Omdat verkeer lange tijd slechts over één rijstrook langs de ongevalsplek kon, ontstonden er aan beide zijden flinke files, meldt de VID. In beide richtingen liep het rond 07.00 uur vast. Dat is ook het geval op de omringende en aansluitende wegen, zoals de A50 en N322. Verkeer van en naar Nijmegen wordt geadviseerd de A73 te mijden en om te rijden via de A326.

Oorzaak
De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Volledig scherm
Remspoor op de A73 na het ongeval met een vrachtwagen. © Rijkswaterstaat

Maas en Waal