Impressies van de vestiging van Dagelijks Leven op de locatie van de school aan de Zanddonk in Beuningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressies van de vestiging van Dagelijks Leven op de locatie van de school aan de Zanddonk in Beuningen. © Dagelijks Leven

Aan het eind van het jaar feest op de Zanddonk

BEUNINGEN - Dagelijks Leven bouwt in Beuningen een complex voor twintig mensen met dementie. Het moet de op één na beste plek zijn om te wonen, als thuis niet meer gaat.

Begin april gaat de sloopkogel in het schoolgebouw aan de Zanddonk in Beuningen. Acht maanden later is het op diezelfde plek tijd voor feest. Dan viert Dagelijks Leven dat het complex, waar twintig mensen met dementie gaan wonen, klaar is. Tenminste als alles volgens planning gaat. Een gesprek met Jan van der Meer, 'locatiezoeker' van Dagelijks Leven.

Hoe staat het ervoor?

,,We hebben half december de buurt geïnformeerd, dat was een mooie avond. Zo'n informatiebijeenkomst houden we altijd. Als je nieuwe buren krijgt, wil je deze mensen immers vertellen over de plannen. Daarna dienden we een vergunningsaanvraag in bij de gemeente Beuningen. Dat traject loopt nu. We starten met de bouw zodra de vergunning is afgegeven. Je weet nooit hoe een proces loopt, maar de verwachting is dat we binnenkort 'groen licht' krijgen. 

Dan beginnen we met de sloop. Als je een schoolgebouw uit de jaren zestig of zeventig koopt, heb je vaak lokalen die goed op te delen zijn in twee studio's. Dat is bij dit pand niet mogelijk. De indeling is zo anders. Daarom besloten we om alles te slopen en er een nieuw eenlaagsgebouw neer te zetten. Omdat het perceel groot genoeg is, houden we ruimte over voor een speciaal voor de doelgroep ingerichte tuin. "

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal