Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP / ANP

Afschaffing hondenbelasting in Beuningen en Wijchen punt van discussie: ‘Het is een achterhaalde belasting’

In zowel Wijchen als Beuningen staat de hondenbelasting ter discussie. Partijen in beide gemeenten willen weten wat het opbrengt, maar vooral ook wat het kost. De insteek: afschaffen.

26 reacties

 • Yanover - De Wolf

  2 maanden geleden
  Actie Tegen de Hondenbelasting is van mening dat gezien het feit dat de hondenbelasting toegevoegd wordt aan de algemene middelen wordt het voor iedereen gebruikt en niet alleen voor de honden. Vandaar dient het te worden afgeschaft. Dat een klein groepje hondenbezitters asociaal is moet niet aan alle hondenbezitters aangerekend worden. Gemeenten hebben de hondenbezitters lang genoeg als melkkoe gebruikt! Zie http://www.stophondenbelasting.nl
 • Cees Zon

  3 maanden geleden
  Niet de Hond is het probleem....... De Stront in de openbare Ruimte......
 • tgm beuningen

  3 maanden geleden
  @Leonoor. Als belastinggeld niet 'eerlijk' wordt besteed, en dat komt nog weleens voor, is het wellicht zinniger om het daar over te hebben?
 • Leonoor Mulder

  3 maanden geleden
  Tgm beuningen; De meeste hondeneigenaren vinden het geen probleem de hondenbelasting te betalen. Wat het probleem is; is dat je het betaald omdat je een hond hebt, maar het nauwelijks naar de honden toe gaat. Ook betaal je voor de tweede hond automatisch een hoger bedrag, alsof die hond meer vuil maakt dan andere? Katten geven veel meer overlast en daar hoeft niets voor betaal te worden. Dat voelt oneerlijk. Zeker als je een eigenaar bent die (logiserwijs) zijn of haar eigen zooi wel op ruimt.
 • Piet Moenen

  3 maanden geleden
  Honden uitlaat plaatsen, strijd overlast, stank co2 en mest productie. Er is al zoveel schaarste. Die besten moeten eten, komt ook uit Rusland. Nee honden bezit ontmoedigen, dat is het beste. En niet de kosten verhalen op niet honden bezitters. Net zoals de kosten voor transport zonnepanelen die door niet zonnepanelen bezitter gedragen zouden worden