Volledig scherm
Verschillende airbags en navigatiesystemen zijn gestolen uit auto's. © Privéfoto

Airbags en navigatiesystemen gestolen, zonder verdere braakschade

BEUNINGEN - Aan de Wanmolen in Beuningen zijn in de nacht van woensdag op donderdag uit vier auto's airbags en navigatiesystemen gestolen. 

,,Opmerkelijk is dat er verder helemaal geen braakschade was aan de voertuigen. Hoe ze binnen zijn gekomen, is een wonder”, zegt Danny Dekker. Zijn auto werd ook ‘leeggeroofd’. 

Donderdagochtend hoorde hij via de buurtwhatsapp dat er uit de auto van zijn buurman de airbag was gestolen. Daarop nam hij een kijkje bij zijn eigen auto. ,,Ook mijn airbag en navigatiesysteem waren er uit. Dat bleek bij meerdere buurtbewoners het geval te zijn.” 

Vier gevallen zijn er bij de politie bekend, vertelt een woordvoerder. Of er momenteel op meerdere plaatsen in de regio ‘airbagdieven’ actief zijn, kon ze niet zeggen. ,,Dat moet onderzocht worden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal