Al dat stof op DTRH: hoe ga je ermee om en wat wordt er aan gedaan?

videoEWIJK - Je kent het wel: je bent op een geweldig festival met een heleboel mensen (in dit geval zelfs 35.000) en het is heerlijk weer. Enige nadeel: het wordt stoffig! Ook op Down The Rabbit Hole op recreatieterrein De Groene Heuvels is dat het geval.

Het stof zit overal. Je neus, je mond,je haren, je ogen en zorgvuldig uitgezochte kleding. Natuurlijk, het hoort wel een beetje bij de festivalbeleving, maar wat kun je er tegen doen?

1. Babydoekjes

Vochtige doekjes zijn echt heel erg chill om bijvoorbeeld je gezicht mee schoon te maken. Dan heb je gelijk een veel frisser gevoel.

2. Duik in het water

DTRH wordt gehouden aan het water. Het ligt er toch, dus waarom niet effe een duikje nemen. Ben je gelijk al het stof op je lichaam kwijt.

3. Droogshampoo

Geen zin in water maar wel je haren een beetje opkalefateren? Er bestaat zo iets als droogshampoo. Dat spray je in je haar en dan lijkt het net schoon...

4. Douchen

Als de wachtrijen het toelaten: effe lekker douchen. Dan kun je er weer fris en fruitig tegenaan.

Moeilijk om er iets tegen te doen als organisatie

Volgens Bente Bollmann van festivalorganisator Mojo is er eigenlijk nauwelijks iets tegen te doen. ,,Je kunt wel gaan sproeien, maar dat geeft ook weer rommel en dat haalt ook maar heel kort iets uit. Daarbij, we hebben nog geluk, vorig jaar was het bijvoorbeeld nog veel stoffiger.”

Volgens Bollmann komt dat doordat het vorig jaar de periode voorafgaand aan het festival nog droger was dan dit jaar. Er is overigens zaterdag aan het einde van de middag en begin van de avond lichte regenval voorspeld, wellicht helpt dat de stoffigheid in te perken.

En ja, dat stof? ,,Dat hoort er eigenlijk ook gewoon een beetje bij”, aldus Bollmann.

Volledig scherm
Bezoekers op DTRH. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Bezoekers op DTRH. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
Bezoekers op DTRH. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal