Volledig scherm
PREMIUM
Masoud Rahaee. © Eveline Van Elk

Als worstelaar door het leven, hoe Masoud Rahaee nu andere vluchtelingen helpt

VrijdaginterviewDe Iraanse vluchteling Masoud Rahaee raakte in 1990 in het asielzoekerscentrum in Rosmalen radeloos. Nu helpt de Weurtenaar met ElanArt jonge lotgenoten in de regio door middel van kunst en cultuur. Het leverde hem een onderscheiding op uit handen van de koningin.

Kunstenaar Masoud Rahaee dicht samen met talloze vrijwilligers via ElanArt het gat voor asielzoekers met de Nederlandse samenleving. Met kunst en cultuur als middel. ,,Ik ben nu een rolmodel.''

Bent u nog steeds bezig met de prijsuitreiking voor ElanArt op Paleis Noordeinde, afgelopen maand?

,,Mensen blijven reageren. Het was ook zo mooi. Je hoopt altijd dat je werk wordt gezien en nu is het zover. Ik heb 28 jaar in Nederland gezaaid, en nu oogst ik. Elk mens wil dingen bereiken in zijn leven. Als dat lukt, is dat goed voor jezelf en de gemeenschap.

Dat mijn droom met ElanArt is uitgekomen, motiveert andere asielzoekers. Ze zien weer licht. Ik zag eerst ook geen toekomstperspectief, maar heb hard gewerkt om dit te realiseren. Ik ben nu een rolmodel."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal