Volledig scherm
Een foto van het Truckerskonvooi Boldershof uit 2017. © DG

Andere route voor Truckerskonvooi, wel weer langs bejaardenhuis

DRUTEN - De 140 deelnemers van het Truckerskonvooi Boldershof rijden deze zondag door wegwerkzaamheden aan de Scharenburg een iets andere route door Druten. Wel komen ze net als in 2018 weer langs het Drutense zorgcentrum De Kasteelhof op.

Het Truckerskonvooi vindt dit jaar voor de 27ste keer plaats. Vanaf 12 uur rijden vrachtwagenchauffeurs met hun bijrijder - dat zijn allemaal mensen met een beperking – door het Land van Maas en Waal. Ze beginnen en eindigen op het bedrijventerrein in Beuningen.

Tussendoor doen ze negen dorpen in vier verschillende gemeenten aan. Doordat de Scharenburg in Druten momenteel op de schop ligt, gaan de chauffeurs dit keer via De Hoeven, Boslaan en Schipleisingel.

Positieve reactie op routewijziging

Quote

We kregen positieve reacties op deze wijziging, vooral van bewoners

Vorig jaar reden de truckers ook een iets andere route door Druten. Ze sloegen niet bij de Mr. Van Coothstraat (bij het Pax Christi College) het dorp in, maar bij de Raadhuisstraat (ter hoogte van de Rabobank) om daarna naar de Hogestraat te gaan. Hierdoor kwam de stoet langs zorgcentrum De Kasteelhof op.

,,We kregen positieve reacties op deze wijziging, vooral van bewoners”, zegt organisator Jos Roelofs. ,,Zodoende besloten we het zo te houden.”

Dit jaar telt het Truckerskonvooi iets minder deelnemers: normaal zijn het er 150 à 160 en nu 140. ,,Chauffeurs hebben we meer dan genoeg, maar iets minder mensen met een beperking gaven zich op als bijrijder”, aldus Roelofs. Hij verwacht dat het komt doordat het evenement dit jaar op eerste Pinksterdag valt. ,,Wellicht brengen veel mensen deze dag met familie door.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal