Volledig scherm
PREMIUM
Kunstenares Annemiek Collin exposeert in het kerkje in Winssen. © Eveline van Elk

Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’

kunstrouteWINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Quote

Mensen mogen zelf van alles in mijn beelden zien. Als ze het een hoop oud ijzer vinden, is dat ook goed

Annemiek Collin, Beeldend kunstenaar

Het Cultuurkerkje is in mei van dit jaar officieel in gebruik genomen. ,,We zijn ongeveer een jaar bezig geweest met de voorbereiding. Het gebouw stond leeg sinds 2015. De protestantse gemeente in Beuningen was al een poos op zoek naar mensen die er iets mee zouden willen doen”, vertelt woordvoerder Ria Straathof (69) van het Cultuurkerkje. 

,,De expositie van Annemiek Collin is de derde in het bestaan van het cultuurkerkje. Er zijn al drie concertjes geweest, de akoestiek is heel goed. We gebruiken de ruimte ook voor meditatiedagen en yoga. Het Cultuurkerkje is er met name voor de mensen in Winssen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal