Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Asbestdak blijft, boeren blij: ze hoeven het niet te vervangen vóór 2024

ALPHEN/BEUNINGEN - Agrariërs zijn opgelucht dat ze niet meer verplicht zijn om voor eind 2024 hun asbestdaken te vervangen. Dat zegt voorzitter Herbert Verploegen van ZLTO Rijk van Nijmegen - waar Wijchen en Beuningen onder vallen. 

,,Boeren moeten al aan een stapeling van regels en voorschriften voldoen. Zo gaat er in ieder geval al één blok van de wankele stapel af.” 

Zijn collega Jan van Lent van ZLTO Maas en Waal is wat minder opgetogen. Hij wijst erop dat het steeds duurder wordt om asbestdaken te verzekeren waardoor boeren toch tot vervanging worden gedwongen. Daarnaast is een aantal daken volgens hem van dusdanige leeftijd dat vervanging niet veel langer kan worden uitgesteld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal