Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Stock foto

Autobanden lek gestoken in Beuningen: ‘Ik durf mijn auto niet meer voor de deur te zetten’

BEUNINGEN - Aan de Steenbakker in Beuningen zijn in de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober meerdere autobanden lek gestoken. De getroffen buurtbewoners hebben aangifte gedaan. 

Toen de Beuningse Petra (53) zaterdagochtend met de auto van haar dochter naar de kringloopwinkel wilde gaan, kwam ze voor een onaangename verrassing te staan: een lek gestoken autoband. Na een rondgang in de buurt bleek ze niet het enige slachtoffer te zijn. In totaal zou het gaan om vijf auto’s. ,,Ook de banden van onze buren zijn lek gestoken”. 

De politie heeft nog geen dader op het oog en roept alle getroffenen op om aangifte te doen. ,,Hoe meer mensen aangifte doen, des te beter wij onderzoek kunnen doen”, zegt een woordvoerder. ,,Op dit moment hebben we twee aangiftes binnen. We hebben nog niemand gesproken die iets heeft gezien of gehoord.”

Petra parkeert haar auto inmiddels ergens anders. ,,Ik durf de auto niet meer voor mijn deur te zetten. Je weet maar nooit, het kan zo nog een keer gebeuren.” Op de vraag of ze weet wie het gedaan kan hebben blijft ze een antwoord verschuldigd. ,,Het wordt hier de laatste tijd wel steeds erger met de hangjongeren. Die staan vaak tot twee, drie uur ’s nachts op straat. Maar ik kan niet zomaar iemand de schuld geven. Ik weet het niet.”

Het voorval lijkt vooralsnog een incident. De politie heeft geen nieuwe meldingen van lek gestoken autobanden binnengekregen. 

Maas en Waal