Volledig scherm
PREMIUM
De kinderen kunnen tegenwoordig veilig over het voetpad naar school. © Eveline Van Elk

Basisschool De Reuzepas heeft na tien jaar eindelijk zijn gewilde, veilige stoep

EWIJK - Na zo’n tien jaar ligt er een veilige stoep voor de Ewijkse basisschool De Reuzepas. Dat moet gevierd worden, dachten de ‘verkeersouders’. Gistermiddag was het zover en openden de kleuters het nieuwe pad feestelijk.

Jaren geleden verhuisden de toen nog twee basisscholen (inmiddels is het één school: De Reuzepas) naar multifunctionele accommodatie ’t Hart aan Den Elt. De woningen die rondom ’t Hart zouden komen, bleven vanwege de economische crisis uit. ,,Met als gevolg dat er ook niets aan de infrastructuur gedaan werd. Daar wachten ze mee totdat alle huizen gebouwd zijn, want anders moeten ze dubbele kosten maken. Alleen duurt het een aantal jaar voordat de  nieuwbouw klaar is”, zegt Ingrid van Dijk, met Margriet Koekkoek is ze dit jaar benoemd tot ‘verkeersouders’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal