Beuningen begint ‘Oranjebijeenkomst’ voor mensen met lintje

BEUNINGEN - Voor inwoners die ooit een koninklijke onderscheiding hebben gekregen, houdt de gemeente Beuningen vanaf dit jaar een speciale ‘Oranjebijeenkomst’. De eerste editie is vrijdagmiddag.

Volledig scherm
Vorig jaar kreeg onder andere Rosanne Nijs een lintje in Beuningen. © Eveline Van Elk

Op 26 april, de dag voor Koningsdag, is het tijd voor de Lintjesregen. In alle gemeenten in Nederland - tenminste als er Koninklijke onderscheidingen zijn toegekend aan inwoners - reiken de burgemeesters lintjes uit. Zo ook in de gemeente Beuningen. Hoeveel mensen er dit jaar verrast worden en waar en wanneer, blijft tot op de dag zelf geheim. Het moet immers een verrassing zijn voor deze mannen en vrouwen, die zich vaak met hart en ziel voor de samenleving inzetten.

Om deze inwoners, en diegenen die in de gemeente Beuningen al eerder een Koninklijke Onderscheiding ontvingen, extra in het zonnetje te zetten, komt er voor het eerst een Oranjebijeenkomst bij Gasterij De Arend in Winssen. Vanaf 16 uur kunnen gedecoreerden, die allemaal een introducé mogen meenemen, daar met elkaar maar ook met burgemeester Daphne Bergman kennismaken. Verder geeft het Beuningse koor KoMore die middag een miniconcert. 

Vraag naar ‘feestdag’
Op deze manier wil de gemeente van 26 april nog meer een feestdag maken voor oud- en nieuw gedecoreerden, dan dat het de afgelopen jaren al was. Meerdere gemeenten hebben al langer zo’n samenzijn. De afgelopen jaren vroegen oud-gedecoreerden aan gemeentemedewerkers al eens of zoiets ook niet georganiseerd kon worden in Beuningen. Burgemeester Daphne Bergman besloot daarop om dat te gaan doen. Inwoners met een lintje, die bij de gemeente bekend zijn, ontvingen een uitnodiging voor komende vrijdag. Na afloop van deze eerste editie van de Oranjebijeenkomst, bekijkt de gemeente of het iets jaarlijks wordt. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal