Gemeente Beuningen bestaat 40 jaar.
Volledig scherm
Gemeente Beuningen bestaat 40 jaar. © DG

Beuningen bestaat 40 jaar, daarom een kleurwedstrijd

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen bestaat veertig jaar. Tegelijkertijd mogen de leerlingen sinds vorige week weer naar school. Om dit te vieren, houdt de gemeente een kleurwedstrijd.

Kinderen uit de gemeente Beuningen kunnen sinds vrijdag een kleurplaat ophalen bij het gemeentehuis, de verschillende supermarkten, huisartsen en sportverenigingen. Op deze plaat zijn typische Beuningse dingen te zien, zoals het gemeentehuis, de molen en burgemeester Daphne Bergman. 

Eigen tekening

Wie liever een eigen tekening maakt, dat mag ook, laat een gemeentewoordvoerder weten. Voor 30 juni moeten de kinderen hun werk inleveren op het gemeentehuis of bij een van de volgende supermarkten: Jan Linders in Ewijk, Jumbo Loeffen in Winssen, Coop in Weurt of Jumbo of Albert Heijn in Beuningen. 

De deelnemers maken kans op een prijs van een lokale ondernemer. Tevens komt de mooiste tekening op de kamer van Bergman te hangen. De winnaar mag zijn of haar plaat samen met de burgemeester ophangen.

25.000 inwoners

De huidige gemeente Beuningen ontstond op 1 juli 1980 na de samenvoeging met buurgemeente Ewijk. Sinds die dag bestaat de gemeente uit Beuningen, Weurt, Ewijk en Winssen. De vier dorpen zijn samen goed voor meer dan 25.000 inwoners. 

Maas en Waal