Volledig scherm
Discriminatie komt ook in Beuningen op de agenda. © DG

Beuningen gaat met clubs in gesprek om discriminatie te voorkomen

BEUNINGEN - De racisme-rel, afgelopen zondag tijdens de wedstrijd FC Den Bosch-Excelsior, zet ook Beuningen op scherp. De gemeente gaat met verenigingen in gesprek om discriminatie op de eigen sportvelden te voorkomen. 

Bij D66-raadslid Alwin Steeg zijn geen signalen van discriminatie bekend in de Beuningse ‘sportwereld’, ,,maar dat wil niet zeggen dat het niet gebeurt”. Daarom stelde hij gisteravond tijdens de gemeenteraadsvergadering voor om met clubs in gesprek te gaan over discriminatie. Alle raadsleden steunden zijn voorstel.

Sportcafé

Sportwethouder Pim van Teffelen beloofde daarop het onderwerp te bespreken met de sportraad, waarin vertegenwoordigers van de clubs zitten. Ook wil hij discriminatie op de agenda zetten van het Beuningse sportcafé. ,,Ook ik was geraakt door wat er in Den Bosch gebeurde. Ik vind dat het sportveld een plek moet zijn om gezellig samen te sporten.” 

Tijdens FC Den Bosch-Excelsior was aanvaller Ahmad Mendes Moreira het slachtoffer van racistische geluiden vanaf de tribune. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal