Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Sandra Peerenboom

Beuningen krijgt mogelijk geboortebos: boom voor elk geboren kind

BEUNINGEN - Voor ieder kind dat er geboren wordt in de gemeente Beuningen, komt er in de toekomst mogelijk een boom te staan. De gemeente gaat onderzoeken of zo'n ‘geboortebos’ haalbaar is. 

De gemeente Tilburg plant al sinds 2010 van zulke geboortebomen. Het eerste bos, in het Noorderbos, was twee jaar geleden vol. Na even zoeken vond de gemeente in Loon op Zand een locatie voor een tweede bos. Daar is dit voorjaar begonnen met de aanleg. 

Massaal bomen gekapt

Na aanleiding van deze Tilburgse bossen kwam Jos Swartjes, raadslid SP, met het idee om ook geboortebomen te planten in de gemeente Beuningen. ,,Er worden in Beuningen massaal bomen gekapt, maar ook kinderen geboren. Als we nu voor ieder kind een boom planten.”

De andere Beuningse raadsleden en ook wethouder Piet de Klein vinden het een sympathiek idee. Daarom gaan de wethouders en burgemeester bekijken of zo'n bos realiseerbaar is hun gemeente. 

West Maas en Waal

Beuningen is niet de enige Maas en Waalse gemeente waar straks misschien geboortebomen staan. Ook in West Maas en Waal komt er op initiatief van de SP een onderzoek naar zo'n bos.   

Maas en Waal