Het Mariakapelletje in Beuningen.
Volledig scherm
Het Mariakapelletje in Beuningen. © Parochie H. Johannes XXIII

Beuningen opent Mariakapelletje: zo kunnen mensen toch een kaarsje aansteken

BEUNINGEN - Wie een kaarsje wil opsteken, bidden of het gewoon fijn vindt om even stil te zijn, kan nu in het Mariakappeltje van de Beuningse Corneliuskerk terecht. 

Vanwege het coronavirus zijn tot en met eind mei alle publieke vieringen van de H. Johannes XXIII parochie  afgelast. Het betekent dat parochianen niet naar de katholieke kerken in de gemeente Beuningen kunnen om een dienst bij te wonen. 

Buitenzijde

Om hen tegemoet te komen, is er in Beuningen een Mariakapelletje ingericht. Deze ruimte bevindt zich aan de buitenzijde van de kerk, rechts van de hoofdingang. Mensen kunnen er iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur terecht.

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zitten er wel voorwaarden aan. Het niet toegestaan om met twee of meer personen binnen te zijn, aldus de parochie, ‘behalve wanneer u tot een en hetzelfde gezin behoort’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal