Het centrum van Beuningen.
Volledig scherm
Het centrum van Beuningen. © Eveline Van Elk

Beuningen soepeler voor ondernemers: meer tijd om rekening te betalen

BEUNINGEN - Beuningse horeca-ondernemers die zonder vergunning eten laten afhalen of zelf rondbrengen, hoeven niet bang te zijn voor een boete. De gemeente treedt tijdens deze corona-crisis niet tegen op tegen deze praktijken.

Het corona-virus heeft een enorme impact op de samenleving. Om het financiële leed voor ondernemers en organisaties wat te verzachten, neemt de gemeente Beuningen een aantal maatregelen. Dit hulppakket stelde ze op in overleg met de andere gemeenten van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid. 

Langer open

Simpel gezegd komt het er op neer dat de gemeente wat soepeler is. Bijvoorbeeld met het bevoorraden van de winkels. Moeten de Beuningse centrumondernemers zich normaal aan de afgesproken tijden houden. Nu mogen ze in overleg met het centrummanagement na 11.00 uur een vracht laten afleveren bij hun zaak.

Ook gaat de gemeente coulanter om met de nachtelijke bevoorrading van supermarkten. Dat is anders niet toegestaan. Voor deze supers is er nog een voordeel: ze mogen op zon- en feestdagen net zolang open als doordeweeks. 

Sneller betalen

Verder probeert de gemeente ondernemers sneller te betalen. Wie andersom een bedrag verschuldigd is, bijvoorbeeld ozb of afvalstoffenheffing, krijgt daarvoor juist langer de tijd. Als een zelfstandige er financieel niet meer uitkomt, probeert de gemeente te helpen. Onder andere door waar mogelijk uitstel te verlenen van betalingen.  

Voor organisatoren van afgelaste evenementen is er eveneens een meevaller. Ze hoeven de door de gemeente gemaakte kosten (oftewel de leges) niet te betalen. 

Eerder nam het Rijk ook al maatregelen om ondernemers te helpen. 

Maas en Waal