Volledig scherm
In Nijmegen staat een groot zonnepark op de planning. © ANP

Beuningen wil betrokken worden bij Nijmeegse zonneparkplan

BEUNINGEN - De gemeente Beuningen wil beter geïnformeerd worden over de aanleg van het zonnepark tussen de A73 en Bijsterhuizenstraat in Nijmegen. Daarvoor dient ze een verzoek in bij de gemeente Nijmegen. 

Energiebedrijf Engie wil aan de westkant van Nijmegen, pal tegen de gemeentegrens met Beuningen aan, een zonnepark van 47 hectare aanleggen.

Over de komst van deze ongeveer 90.000 panelen is Beuningen tot op heden nauwelijks geïnformeerd, zegt wethouder Piet de Klein. ,,Wij staan als gemeente achter de duurzaamheidsambities die in de gehele regio gerealiseerd moeten worden.’’

Zelf is Beuningen er ook volop mee bezig, stelt hij. ,,Het is wel belangrijk om als gemeenten de projecten met elkaar af te stemmen. Stel dat wij aan die kant van Beuningen ook plannen hadden voor een zonnepark. Dan blijft er weinig land over voor de boeren.” 

Eerste park in Ewijk

In de gemeente Beuningen legt Engie op dit moment het eerste zonnepark aan: op de hoek van de Steeg en de Koningstraat in Ewijk. Waar nog meer zonnevelden komen in de gemeente Beuningen, is onduidelijk.

De politiek gaat verschillende locaties onderzoeken: de agrarische gronden ten zuiden van de A73, het oeverwallengebied en de ‘grijze gebieden’, zoals afvalstortlocatie ARN en de zandwinplassen.  

Maas en Waal