Volledig scherm
Een medewerker in het distributiecentrum van supermarkt Jumbo. © ANP

Beuningen zet proef zondagsbevoorrading voort

BEUNINGEN De proef met het bevoorraden van Beuningse supermarkten op zondag wordt tot 1 januari verlengd. Beuningen gaat de komende maanden bekijken of het bevoorraden van supermarkten op zondag bevalt en kan worden voortgezet. 

De grootgrutters mogen sinds een jaar of vier elke zondag de deuren openen. Sinds vorig jaar september is het ook toegestaan om die supers met vrachtwagens te bevoorraden; iets waar Albert Heijn op had aangedrongen. Maar dat moest wel via een tijdelijke maatregel officieel worden toegestaan. Die uitzonderingsregel van een jaar wordt nu verlengd tot 1 januari, zodat de gemeente meer tijd heeft voor evaluatie en dan desgewenst eind dit jaar een permanente vergunning kan afgeven. 

Wethouder Henk Plaizier heeft vooralsnog 'geen harde klachten' van omwonenden gehoord. Toch komt er nu een gedegen onderzoek, waarbij omwonenden van de AH in Beuningen wordt gevraagd naar hun ervaringen. Zowel Jumbo als Aldi in Beuningen zijn ook op zondag geopend, maar zij hebben die dag geen bevoorrading; al zouden ook zij dat mogen invoeren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal