Visualisatie van Windpark Beuningen vanaf de Maas en Waalweg. De afgebeelde tiphoogte is 245 meter, in werkelijkheid wordt die tussen de 210 en 240 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Visualisatie van Windpark Beuningen vanaf de Maas en Waalweg. De afgebeelde tiphoogte is 245 meter, in werkelijkheid wordt die tussen de 210 en 240 meter. © The Imagineers

Beuningen zet toch vaart achter realiseren windmolens langs snelweg A73

BEUNINGEN - Niet twee jaar, maar slechts vier maanden vertraging voor Windpark Beuningen. Dat is de mogelijke uitkomst van een betrekkelijk simpele ‘omleiding’ in de verplichte (milieu)procedures om de vijf windmolens langs snelweg A73 en de N322 bij Beuningen te kunnen realiseren. 

8 reacties

 • klaas Bron

  1 jaar geleden
  Mijn advies aan omwonenden is dien nu direct alle bekende onderzoeksvragen en bekende feiten in bij bevoegd gezag / gemeente en initiatiefnemers. Namelijk oude normen zijn ongeschikt om gezondheid en milieu schade te voorkomen of te indiceren. Derhalve wat wordt bijvoorbeeld de nieuwe indicator / norm om bijvoorbeeld bewezen slaapverstoring of hartschade te voorkomen ?? Hiervoor is nader veld- en experimenteel onderzoek relevant in Nederland en voor de turbines >200 m die er mogelijk gaan komen!
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  De aap is uit de mouw: de klimaatplannen van Timmermans zijn doorgerekend met als resultaat: nul klimaatwinst en het hele land vol kunststof wieken en dwangarbeid panelen…. Bravo wereldverbeteraars. En nu over tot kernenergie.
 • janv meulen

  1 jaar geleden
  De BOEREN maken haast met de bouw van de windmolens, het is een goudmijn voor ze, ze ontvangen jaarlijks enorme bedragen , die ze met boeren nooit kunnen verdienen, Maar het is en blijft een grote, onrendabele subsidie slurpende investering !!
 • T. van Schalkwijk

  1 jaar geleden
  De landelijke normen voor de maximale geluidsbelasting en de externe veiligheid zijn op dit moment niet meer geldig. Die staan in het Activiteitenbesluit, maar de Raad van State heeft geoordeeld dat eerst die normen een MER moeten ondergaan voor ze weer te gebruiken zijn. Welke (andere?) landelijke normen gebruikt de gemeente Beuningen?
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Ik snap wel waarom ze haast hebben - nu kan het nog, straks krijgen we een nieuw kabinet en dan wordt het moeilijker.