Visualisatie van Windpark Beuningen vanaf de Maas en Waalweg. De afgebeelde tiphoogte is 245 meter, in werkelijkheid wordt die tussen de 210 en 240 meter.
Volledig scherm
PREMIUM
Visualisatie van Windpark Beuningen vanaf de Maas en Waalweg. De afgebeelde tiphoogte is 245 meter, in werkelijkheid wordt die tussen de 210 en 240 meter. © The Imagineers

Beuningen zet toch vaart achter realiseren windmolens langs snelweg A73

BEUNINGEN - Niet twee jaar, maar slechts vier maanden vertraging voor Windpark Beuningen. Dat is de mogelijke uitkomst van een betrekkelijk simpele ‘omleiding’ in de verplichte (milieu)procedures om de vijf windmolens langs snelweg A73 en de N322 bij Beuningen te kunnen realiseren. 

8 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  Beuningen Beuningen waar zijn jullie nu toch mee bezig jaag de burgers maar fijn tegen de klippen op en ga eens luisteren wat de mensen vinden van jullie plannen. wij moeten af van deze subsidievretende massa en daar hoort rutte voor te gaan zorgen.
 • Carel van ‘t Zand

  1 maand geleden
  De aap is uit de mouw: de klimaatplannen van Timmermans zijn doorgerekend met als resultaat: nul klimaatwinst en het hele land vol kunststof wieken en dwangarbeid panelen…. Bravo wereldverbeteraars. En nu over tot kernenergie.
 • janv meulen

  1 maand geleden
  De BOEREN maken haast met de bouw van de windmolens, het is een goudmijn voor ze, ze ontvangen jaarlijks enorme bedragen , die ze met boeren nooit kunnen verdienen, Maar het is en blijft een grote, onrendabele subsidie slurpende investering !!
 • T. van Schalkwijk

  1 maand geleden
  De landelijke normen voor de maximale geluidsbelasting en de externe veiligheid zijn op dit moment niet meer geldig. Die staan in het Activiteitenbesluit, maar de Raad van State heeft geoordeeld dat eerst die normen een MER moeten ondergaan voor ze weer te gebruiken zijn. Welke (andere?) landelijke normen gebruikt de gemeente Beuningen?
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Ik snap wel waarom ze haast hebben - nu kan het nog, straks krijgen we een nieuw kabinet en dan wordt het moeilijker.

Maas en Waal