Volledig scherm
Ook de meiden doen stoer mee tijdens de Jeugd Vakantieweek in Beuningen. © David van Haren

Beuningse kids maken keet om bier, euhh ranja te ‘zuipen’

BEUNINGEN  ,,Wat het wordt? Een zuipkeet!’’, roept Don van Bergen (9) stoer. ,,En wat we er dan gaan zuipen? Bier!’’ ,,Ranja!’’, corrigeert Amanda van Bergen, moeder van Raf, snel. Don, Amanda en Raf zijn alle drie aan het timmeren aan een fraai bouwwerk tijdens de Jeugd Vakantieweek Beuningen, die dinsdag van start ging. 

Het thema is dit jaar ‘Feest’, want het is de vijftigste Jeugd Vakantieweek. Ooit begonnen als alternatief voor gezinnen die geen vakantie konden betalen, is de traditie altijd blijven bestaan. ,,Nu is het een goedkope kinderopvang voor gezinnen waar beide ouders alweer aan het werk moeten’’, zegt Maaike van der Zande, bestuurslid van de organiserende stichting, lachend.

Volledig scherm
Vol enthousiasme slaan de jongens de spijkers in de pallets. © Menno Pols/DG

Het aantal kinderen groeit weer

Na een dip, enkele jaren geleden, groeit het aantal kinderen dat deelneemt weer. Bijna vierhonderd jonge Beuningenaren zijn drie dagen aan het timmeren. Het jubileum was voor de gemeente aanleiding de organisatie te verrassen met een fraai 50-bord, zo'n bord dat de maximumsnelheid aangeeft, met de naam van de stichting erop. ,,Toen ze begonnen was ik 11‘’, zegt wethouder Pim van Teffelen. ,,Ik weet het nog goed. Nu zijn ze er nog steeds. Prachtig toch, zo veel kids die een paar dagen niet achter de Playstation zitten.’’ 

Volledig scherm
Wethouder Pim van Teffelen (rechts) heeft het 50-bord uitgereikt aan het bestuur van de stichting Jeugd Vakantieweek Beuningen. Links naast Van Teffelen Maaike van der Zande. © David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal