Volledig scherm
De bijna veertig op te heffen Beuningse speeltuintjes blijven nog een herfst lang bruikbaar. © ANP

Beuningse kinderen kunnen iets langer in op te heffen speeltuintjes terecht

BEUNINGEN - Speellustige Beuningse kinderen kunnen zich de komende drie maanden nog helemaal uitleven in de bijna veertig speeltuintjes die in de vier dorpen worden opgeheven. Het duurt langer voordat het ontmantelen kan beginnen. 

De gemeente telt nu nog in totaal ruim negentig speeltuintjes. Grofweg de helft wil de gemeente opheffen, omdat er te weinig gebruik meer van wordt gemaakt en het er - qua gezinsopbouw in de buurt - ook niet naar uitziet dat de speeltuin de komende jaren nog erg populair bij jonge kinderen wordt. 

Buurtbewoners kregen de afgelopen maanden nog wel de kans om speeltuintjes die op de nominatie stonden te verdwijnen te adopteren en - tegen een kleine vergoeding - zelf te gaan onderhouden; hetgeen in negen gevallen ook gaat gebeuren.

Te enthousiast

Maar de resterende bijna veertig speeltuintjes zijn echt overbodig en zouden direct na de zomervakantie worden afgebroken. Maar die laatste planning bleek te enthousiast. Zo vereist bijvoorbeeld de aanbesteding van deze flinke klus veel meer tijd. 

Wethouder Piet de Klein verwacht nu dat richting december er mee begonnen kan worden. Dat betekent dat de speeltuintjes komende herfst nog gewoon gebruikt kunnen worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal