Beuningse Kipster-kippen leggen dagelijks 40.000 eieren voor Efteling en Lidl

BEUNINGEN - De eieren die de bezoekers van de Efteling eten, komen straks uit Beuningen. In die plaats opent vrijdag de tweede Kipster-boerderij van Nederland. Misschien wel de diervriendelijkste boerderij ter wereld.

De Kipster-eieren zijn vaak op bij de Lidl. Er zou een stal bij moeten komen, zei de supermarkt. Ondertussen was er vanuit andere kanten ook interesse voor deze eieren. Dus bouwde Kipster een nieuwe milieuvriendelijke boerderij in Beuningen. Vrijdag is de opening, door minister Carola Schouten.

Aan de Hosterdstraat in Beuningen, op nog geen tien minuten van Nijmegen, staan twee grote, modern vormgegeven stallen. Vanachter het glas zie je de 42.000 witte kippen – nu allemaal een week of 20 oud. Straks goed voor zo’n 40.000 eieren per dag. Ze hebben een eigen binnenverblijf met ‘slaap- en legplekken’. Als ze willen, kunnen ze naar buiten toe. In die ren staan van hout gemaakte ‘bomen’ en er liggen houtstronken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal