De laatste, grote kermis in Beuningen was inmiddels alweer een aantal jaar geleden.
Volledig scherm
De laatste, grote kermis in Beuningen was inmiddels alweer een aantal jaar geleden. © DG

Beuningse Lentefeesten uitgesteld naar eerste weekend september

BEUNINGEN - Vanwege de coronacrisis kunnen ook de Beuningse Lentefeesten in mei niet doorgaan. De organisatie zit niet bij de pakken neer en prikte al een nieuwe datum: 4, 5 en 6 september. 

Al meer dan vijftig jaar vinden de Lentefeesten plaats in Beuningen. Sinds een aantal jaar is het geen twee- maar driedaags evenement met onder andere optredens van meerdere (cover)bands, een braderie en de smaakmarkt Bourgondisch Beuningen. 

Kermis

De komende editie wordt sowieso extra bijzonder. Dan keert na een aantal jaar de kermis weer terug tijdens de Lentefeesten. In een deel van de Alexiastraat, het plein voor Mondzorg Beuningen en de parkeerplaats bij het Beatrixplein komen de ruim tien kermisattracties te staan. 

De kermis is dit jaar nog een proef. Na afloop gaan de organisatoren met de betrokken, onder wie omwonenden, om tafel om te bespreken hoe een en ander is verlopen.

Bands

Het programma, zoals het voor half mei geregeld was, gaat in zijn geheel door naar september. ,,We zijn in de gelukkige omstandigheid dat de bands dat weekend ook kunnen", zegt voorzitter Mathijn Sommerdijk. Het gaat om Summerland, Double XL en Slamm. Wat in het najaar wel nieuw is, is dat er een verdere samenwerking komt met de ondernemers van Hart van Beuningen. 

Maas en Waal