Volledig scherm
PREMIUM
Singer-songwriter Marike Jager. © Paul Rapp

Beuningse singer-songwriter Marike Jager is terug: ‘Drie kinderen hebben, dat is pas rock & roll’

BEUNINGEN - Postnatale euforie straalt er af van de nieuwe, vijfde plaat van Marike Jager. Hey are you OK heet het album waarmee de singer-songwriter uit Beuningen een rentree maakt aan het albumfront. En of Jager oké is, na een periode waarin ze in vijf jaar twee zonen en een dochter kreeg.

Weg is de mineur-melancholie van haar vorige akoestische plaat The silent song. Het glorieuze Hey are you OK is een opgewekte, frisse en effectief gearrangeerde popplaat met vreemde geluidjes en teksten over niet alledaagse personages.

Overtuiging en experiment
,,Ik ben er apetrots op dat er zoveel overtuiging en experiment in het album zit. De nieuwe plaat is speels en energiek. Zo voelde ik me tijdens het maken en opnemen van deze muziek. Vijf jaar lukte het niet om zwanger te worden.’’

,,Ik ben in die tijd in de war geweest. Dat zie ik terug in eerdere platen. Die vind ik nog steeds leuk, want ik hou ervan om innerlijke melancholie met mensen te communiceren”, zegt Jager (40). 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuurkerkje’
    PREMIUM
    kunstroute

    Annemiek Collin: ‘Mijn beelden passen goed bij het Cultuur­kerk­je’

    WINSSEN - Bij het derde lustrum, volgend jaar, maakt de organisatie van de Kunstroute in de gemeente Beuningen er een speciaal feest van. Komend weekend gaat alles nog op de vertrouwde voet verder, met 60 kunstenaars op 26 locaties. Toch is er iets veranderd. Want een van de expositieplekken is nieuw: het Cultuurkerkje in Winssen. Annemiek Collin stelt er haar sculpturen van brons, keramiek en metaal ten toon.

Maas en Waal