Volledig scherm
Zo zag de school eruit. Inmiddels staat er een heel ander gebouw. © DG

Beuningse woonzorgvoorziening voor dementerenden bijna klaar

BEUNINGEN - De bouw van het Zanddonkhuis in Beuningen ligt op schema. De woonzorgvoorziening, waar plaats is voor twintig mensen met dementie of een andere vorm van geheugenverlies, opent over anderhalve maand.

Op de voormalige locatie van basisschool De Triangel aan de Zanddonk is zorgorganisatie Dagelijks Leven druk bezig met de inrichting van dit nieuwe woonzorgcomplex. Dinsdag 7 januari moet alles klaar zijn, dan staat de officiële opening op de planning.

Intakegesprekken

Na deze opening kunnen de bewoners er naar toe verhuizen, aldus Jan van der Meer, ‘locatiezoeker’ van Dagelijks Leven. Verschillende mensen meldden zich volgens hem aan voor de Beuningse vestiging. ,,De intakegesprekken zijn gestart.”

Een groot deel van de bewoners van Dagelijks Leven komt meestal uit de eigen gemeente. ,,We hebben de afgelopen jaren tientallen vestigingen geopend. Steeds zien we dat zo’n vier op de twintig mensen van buitenaf komt”, zegt hij.

60 locaties

Bij de 41 locaties die Dagelijks Leven nu heeft in Nederland, blijft het volgens hem niet. ,,Eind volgend jaar zijn dat er al zo’n zestig. En dat terwijl we pas vierenhalfjaar geleden de eerste locatie openden. Je merkt dat het aantal mensen met dementie stijgt en dus ook de behoefte aan voorzieningen als Dagelijks Leven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Oud-burgemeester staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

    Oud-burgemees­ter staat cadeau af om opgeblazen erebord in Beuningen te vervangen

    BEUNINGEN / RHEDEN - Een bord dat voormalig politicus Henk Oerlemans in december 2017 plaatste op de geluidswal in Beuningen voor vertrekkend burgemeester Carol van Eert is in ere hersteld. Het bord dat herinnert aan de jaren dat Van Eert - van 2012 tot 2018 - burgemeester was in Beuningen werd kort voor de jaarwisseling met vuurwerk opgeblazen. Een nieuw bord staat nu in de plaats van het vernielde exemplaar.

Maas en Waal